Soluţia de salarizare de la BITSoftware, Socrate Salarii, a fost configurată astfel încât să răspundă schimbărilor majore impuse, începând cu acest an, de către Guvernul României, în ceea ce priveşte obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţele nominale ale persoanelor asigurate. De acum, Socrate Salarii este pregătit să asigure generarea Declaraţiei 112, în care sunt cumulate informaţii care anterior se depuneau sub forma a 5 formulare lunare obligatorii.

 

Socrate Salarii se adresează departamentului de resurse umane din firmele românești. Soluția realizează definirea și gestionarea structurii de personal, evidența drepturilor salariale, concedii de odihnă și medicale precum și a altor drepturi și rețineri care se aplică salariatului sau companiei angajatoare. Soluția a fost concepută din dorința de a acoperi un număr cât mai mare de cazuri particulare, fiind știut că problemele legate de acest capitol sunt complexe.

 

Socrate Salarii se bazează pe libertatea utilizatorului în configurarea și particularizarea acestuia. Configurarea modulului pe specificul companiei se face foarte ușor, putându-se defini salariații (cu nume, prenume, date de identificare, elemente specifice angajării, elemente legate de politica salarială), multiple forme de salarizare, impozite, grile, sporuri, rețineri, penalizări, pensii alimentare, probleme legate de CAR și tichete de masă.

 

Modulul oferă o multitudine de rapoarte atât de salarii (raport de repartizare a salariilor pe centre de profit, raport al salariilor în funcție de condițiile de muncă, raport de structură a salariilor), cât și de pontaj, concedii, rapoarte de rețineri, rapoarte pentru tichete de masă și fișe fiscale angajați.

 

Socrate Salarii este perfect integrat cu soluțiile ERP ale BITSoftware - Socrate+ și SocrateOpen -, toate rapoartele putându-se configura şi automatiza, iar transferul în contabilitate se poate face cu repartizarea automată a cheltuielilor pe centre de cost.