Comunitatea ERP susţine, printr-un parteneriat direct, demersul Facultăţii de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice (I.M.S.T.), din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, de a introduce, incepând cu anul 2010, în programa de studii a nou înfiinţatei specializări “Logistică Industrială”, a unui curs de Sisteme ERP, in scopul formării de viitori specialişti în domeniul exploatarii (utilizarii) sistemelor software destinate planificării gestiunii/resurselor unei afaceri.
 
Comunitatea ERP, a încheiat un parteneriat direct cu Facultatea I.M.S.T., din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti si compania Wizrom, având ca obiectiv susţinerea demersurilor acestei instituţii de învăţământ de a introduce în programa de învăţământ a noii specializări „Logistică Industrială” a unui curs de Sisteme ERP, focalizat atât pe aspecte teoretice, cat mai ales pe cele practice ale acestui domeniu deosebit de complex.

Iniţiativa a aparţinut unui grup de cadre didactice tinere, condus de dl. conf. dr. ing. George ENCIU, coordonator Specializarea Logistică Industrială, şi are ca obiectiv impulsionarea, pe de o parte, a învăţământului universitar tehnic din Romania, iar pe de altă parte sprijinirea şi dezvoltarea afacerilor, prin încheierea de parteneriate cu mari companii din domeniul software-ului, sistemelor de gestiune şi echipamentelor industriale, etc. Indirect, acest parteneriat este o recunoaştere a eforturilor Comunităţii ERP de a se face utilă mediului de afaceri din România.

Astfel, cadrele didactice ale Facultăţii I.M.S.T., alături de specialiştii Comunităţii ERP, au pus bazele unui set îndrăzneţ de cursuri, care combină aspectele teoretice ERP cu aspectele practice şi studiile de caz. In implementarea aspectelor practice şi-au adus contribuţia, cu o sustinere tehnică extrem de importantă, unul dintre marii producători si implementatori locali de sisteme ERP – compania WIZROM, partener al Comunităţii ERP.

Cursurile ERP se desfăşoară in cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Facultatea I.M.S.T., Specializarea Logistică Industrială, anii I-IV, precum şi Master şi beneficiază de o bogată programă analitică care include aspecte teoretice susţinute de cadrele universitare ale factultăţii, completate, prin expertiza specialiştilor, consultanţilor si dezvoltatorilor Wizrom, de cursuri practice de implementare, utilizare şi dezvoltare ERP.

Centrul de pregatire ERP urmează să fie deschis, cât de curând, publicului interesat, astfel încat să poată opta pentru participarea la acest curs orice persoană, indiferent dacă este înscrisă sau nu la cursurile Facultăţii I.M.S.T.