Seria completa Enterprise Performance Management este proiectata sa ajute organizatiile sa obtina o mai buna intelegere de profunzime a afacerilor, sa mentina focalizarea pe imaginea de ansamblu a afacerii si sa ia decizii de business mai inteligente  

 

Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri pentru pietele medii si diviziile companiilor din clasamentul Global 1000, a anuntat recent initiativa sa, Smarter Business Intelligence (BI), care editeaza in timp real raportarile analitice incorporate si pre-determinate, furnizate de solutia de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) de generatie urmatoare, Epicor 9. Noua initiativa este proiectata sa puna in valoare forta sistemului service-oriented architecture (SOA) a ERP-ului de la Epicor, precum si tehnologiile avansate de analiza si cloud computing oferite de Microsoft, pentru a aduce o mult mai valoroasa cunoastere de profunzime, predictibilitate si o orientare spre performanta a afacerilor care se concentreaza tot mai mult pe eficientizarea organizatiei la nivel de executie si pe cresterea prin inovatie.

Epicor continua sa fie unul dintre cei mai importanti parteneri strategici ai Microsoft, furnizand aplicatii de business inovative care pun in valoare tehnologiile si platformele Microsoft,” a spus Bob Maher, Sr. Director al Microsoft Corp. “Dezvoltarile pe care le face Epicor in privinta raportarilor analitice avansate si previzionale, care vor utiliza SQL Server PowerPivot si platforma Windows Azure, vor ajuta la transformarea modului in care utilizatorii din afaceri folosesc abundenta de date din sistemele lor ERP, avand abilitatea de a modela si a analiza rapid informatia, pentru a obtine o mai buna imagine de profunzime.

 Epicor continua sa transforme conceptul de business intelligence, luandu-l din mainile unui numar restrans de analisti si tehnicieni si lasand utilizatorii sa defineasca, sa acceseze si sa opereze cu usurinta informatiile de care au nevoie, oricand si oriunde au nevoie de ele,” a spus James Norwood, senior vice president, worldwide product marketing al Epicor. Initiativa noastra Smarter BI se refera la furnizarea informatiilor potrivite, pentru utilizatorii potriviti, la timpul potrivit, pe baza rolului lor in afacere si a obiectivelor de performanta ale companiei. Este o abordare noua, unica, de  intelegere cuprinzatoare a afacerii.”

 

Solutia Smarter BI este pentru oricine: dedicata, in functie de rolul fiecaruia si disponibila oriunde

Potrivit unui raport recent al Forrester Research, Inc., “Utilizatorii de business solicita instrumente BI de tip self-service, cu ajutorul carora isi pot indeplini majoritatea sarcinilor de raportare si analiza, cu implicare minimala, sau, preferabil, fara nici un fel de implicare din partea departamentelor de IT”. (“Situatia aplicatiilor de Business Intelligence si tendinte emergente: 2010,” Forrester Research, Inc., 10 mai 2010)

Smarter BI porneste de la aceasta abordare si se bazeaza pe analitice incorporate, pe baza de roluri, care sunt furnizate din ce in ce mai mult in contextul sarcinii curente si sunt usor de creat, de configurat si de accesat de catre utilizatorii finali. Aceasta este in contrast total cu sistemele traditionale de BI, care adesea sunt separate de aplicatie si de contextul de business si au nevoie de specialisti IT care sa le configureze si sa le ruleze. Epicor ERP ofera, ca standard, o varietate mare de instrumente dedicate utilizatorului final, inclusiv business activity queries (BAQ), raportare operationala si tablouri de bord pe baza de roluri, care pot fi combinate facil cu raportari analitice mai avansate, pentru a crea aplicatii complexe puternice pe Web, in Microsoft SharePoint sau pe dispozitive mobile, in conditii de securitate si fara a apela la resurse IT.

     

Smarter BI inseamna o mai buna intelegere a afacerii: un pachet cu continut cuprinzator pune controlul in mana utilizatorilor

Combinatia dintre Epicor Enterprise Performance Management (EPM) Server si EPM Performance Canvas furnizeaza o platforma analitica end-to-end, care ofera data store (baza de date capabila de a integra date din surse multiple), plug and play operational, crearea si gestionarea cuburilor OLAP, precum si o vizualizare complexa a indicatorilor cheie si a directiilor selectate de catre utilizatori. Valoarea esentiala pentru platforma Epicor EPM consta in furnizarea de date analitice pre-determinate ale industriei, care elimina nevoia de implicare suplimentara a IT-ului. Cu peste 40 de cuburi definite in cadrul Microsoft SQL Server Analysis Services, ce ofera peste 400 parametri de business, in spatele carora se afla mai mult de 1.600 de dimensiuni si 800 de marimi, utilizatorii obtin o mai buna intelegere de profunzime cu privire la orice latura a afacerii. Mai mult de atat, cu tehnologia wiki de cautare si cu mobilitatea complet dezvoltata in Epicor EPM Performance Canvas, infomatiile de profunzime  ale afacerii devin mai usor de gasit, de impartasit si de inteles.

 

Smarter BI furnizeaza rezultate rapide: de la raportare, la bugetare si la planificare  

Dezvoltand platforma Epicor EPM, Epicor planuieste sa furnizeze o serie de aplicatii analitice avansate care sa ofere afacerilor capabilitati extinse de raportare financiara, de bugetare, planificare si modelare. 

Prima dintre acestea, Epicor Advanced Financial Reporting (AFR) a fost furnizata mai devreme in acest an, cu Epicor 9.05. Proiectata pentru utilzatorii din afaceri, AFR a dezvoltat aplicatiile Epicor Financial Management, pentru a satisface cerintele complexe ale organizatiilor globale, de raportare finaciara avansata. Creat in era post Sarbanes-Oxley, Epicor AFR este primul instrument de raporate financiara din generatia celor care raspund la nevoile financiare in crestere ale profesionistilor din contabilitate de astazi. Epicor AFR este o solutie financiara puternic automatizata, ce ofera o vizibilitate financiara globala si robusta, ca si raportari conforme reglementarilor, pentru a imbunatati acuratetea si a asigura integritatea datelor financiare ale unei organizatii.

Aflata acum in faza de dezvoltare, Epicor Advanced Financial Planning (AFP) este un nou serviciu bazat pe Microsoft Windows Azure, care va oferi bugetare financiara si versiuni extinse de modelare operationala si care urmeaza sa puna in valoare puterea noului instrument de analiza si identificare a datelor, de la Microsoft, PowerPivot, pentru modelarea complexa a volumelor de date extinse. Din nou dezvoltata pentru a putea fi accesata si actualizata cu usurinta de catre utilizatorii de business, cu instrumentul pe care il aleg, Epicor AFP urmeaza sa ofere utilizatorilor obisnuinta lucrului cu Windows, Web, Mobile si Microsoft Office, precum si optiuni de utilizare cloud, sau on-premise (instalare locala a aplicatiei).

Ambele aplicatii sunt create cu arhitectura Epicor ICE , care prin  Epicor True SOA™, permite utilizarea impreuna cu alte produse Epicor si non-Epicor.  

 

Smarter BI aliniaza operatiunile cu obeictivele strategice: Actionable Analytics nu lasa nimic la voia intamplarii

Ultimul aspect al noii initiative este dezvoltat cu scopul de a oferi afacerilor de toate dimensiunile acces la raportarile analitice anticipative, pe baza carora se poate actiona si la indicatori cheie de performanta (KPI), disponibili anterior doar intreprinderilor mai mari, cu bugete IT mai elaborate. Prin combinarea paltformei Epicor EPM cu Epicor business process management (BPM) si modelele Epicor Best Practice, poate fi obtinut un motor complex de procesare care asigura integritatea analitica, alaturi de regulile de integritate, astfel incat directivele pot fi indeplinite.

Epicor va conecta, in curand, modelele sale de best practices si calculele de recuperare a investitiei (ROI) – ce imbina eficient ani de analiza de piata, de cercetare a industriei si de experienta de implementare – cu subsistemele sale EPM si BPM pentru a furniza KPIs, indicatorii cheie de performanta, pe baza carora se iau decizii, pentru a sprijini furnizarea unui ghidaj in baza obiectivelor strategice de performanta.  Alaturi de furnizarea unui scorecard echilibrat, cu indicatorii doriti de companie, noile rapoarte analitice vor furniza actualizari aproape in timp real ale scenariilor de tip “what-if”, prin prisma situatiei curente, comparativ cu planul si vor comunica si aplica reguli de business in perspectiva, pe baza activitatii operationale de zi cu zi.  

Potrivit Gartner, Inc., “Atunci cand BI si capabilitatile analitice sunt integrate in procesele de business, deciziile sunt mai usor de urmarit, corecte, repetabile si scalabile. Asa ca, este important ca orice investitie intr-un BI si in instrumente analitice sa sprijine luarea deciziilor in contextul proceselor de business.1

Epicor se asteapta ca noua sa initiativa smarter BI sa ajute companiile sa-si creeze o cultura a inaltei performante, in care toti actionarii sa fie constienti de ceea ce este important pentru companie, de directia in care evolueaza ea si de locul pe care il are munca lor intr-un context mai larg. Este vorba despre o armonizare a mecanismelor, a instrumentelor si a celor mai eficiente procese, cu utilizatorii finali, iar fiecare dintre aplicatiile si instrumentele Epicor disponibile in prezent sau planificate in cadrul initiativei sunt proiectate sa faca exact acest lucru: sa alinieze procesele de business cu obiectivele de performanta ale afacerii, pentru a obtine beneficii maxime.

 

1Sursa: Gartner, Inc. “Management Performant: Procesele esentiale si indicatorii cheie de performanta” de Nigel Rayner (1 martie 2010)