SeniorERP este sistemul selectat de catre Urgent Curier in vederea cresterii profitabilitatii companiei prin managementul centralizat al costurilor. SeniorERP beneficiaza de know-how-ul incorporat prin implementarile existente la jucatori consacrati din piata serviciilor de curierat, dar si la start-up-uri din acest domeniu.

Cu o CA de 12 mil. EURO, Urgent Curier are in momentul de fata o flota de aproximativ 600 de autovehicule si acopera un numar de 1500 de localitati. Avand 350 de angajati, peste 2000 de clienti si un volum ce depaseste 1200 facturi pe zi, Ugent Curier adreseaza segmentul de piata al companiilor mici si medii.

Pentru companiile de sevicii, SeniorERP reprezinta o platforma decizionala robusta, usor de implementat si utilizat. Flexibilitatea in configurare a sistemului ofera libertatea fiecarui client in construirea propriei structuri de centre de venit si cost. Datele din sistem pot fi grupate dupa diferite criterii, de la cont contabil la tip centru sau tip document si pot fi detaliate pana la nivel de detaliu de document.

Intrebat despre beneficiile asteptate in urma implementarii SeniorERP, Dl. Silviu Saulea, IT Manager Urgent Curier, a raspuns:

“Ne asteptam sa obtinem o evidenta si un control asupra cheltuielilor, sa avem un management al centrelor de profit, previziuni financiare si rapoarte contabile.”

Presiunea costurilor fixe in contextul scaderii accentuate a volumelor de transport, a afectat profitabilitatea serviciilor de curierat. De aceea se impune o restructurare a proceselor, conform noilor parametri financiari:

“Pentru a fi utila la nivel managerial, informatia trebuie sa fie in prealabil consolidata si structurata. Timpul in care o persoana de conducere isi poate fundamenta decizia este limitat. Deci nu este suficient sa oferi informatie de calitate si la timp, trebuie sa-i dai si o forma vizuala intuitiva. Procesul decizional trebuie sa fie unul cursiv, astfel incat atentia sa ramana concentrata pe rezolvarea problemei pana la identificarea solutiilor posibile.” Daniel Toma, General Manager Senior Software

Daca anul 2008 a fost anul marilor achizitii in piata de curierat, in 2010 jucatorii sunt orientati spre consolidare:

“Gestionarea mai buna a costurilor genereaza un profit mai mare in conditiile de piata actuale. Managementul centrelor de cost este vital pentru dezvoltarea firmei. ” Sebastian Balasescu, Administrator Urgent Curier
 

 

ARTICOL PRELUAT DE PE www.presaonline.com