Cluj-Napoca- 23 Martie 2010 - Răspândirea din ce în ce mai mult a cloud-computing-ului și a tehnologiilor RIA (Rich Internet Applications) au dat posibilitatea producătorilor de software de a-și reorienta politicile de business și de a oferi astfel clienților posibilitatea de a utiliza software pe baza unui abonament lunar sau mai bine zis sub forma de serviciu (Software as a Service).

Conceptul de SaaS (Software as a Service) permite utilizarea unui program informatic fără a fi necesară achitarea sa integrală în momentul achiziției. Firmele producătoare de soft pot găzdui aplicațiile pe servere dedicate si pot da acces clienților pe durata contractului în schimbul unui abonament lunar.
În acest context al evoluției tehnologice, o dată cu finalizarea dezvoltării componentei ASiSria, Alfa Software pune la dispoziția clienților săi ERP-ul ASiSplus în regim SaaS în baza unui abonament care începe de la 40 EUR/lună/utilizator.
“Pentru a veni în întâmpinarea clienților noștri cu un astfel de model de business, mai puțin costisitor pentru ei, el trebuia să fie susținut și de tehnologia potrivită care să permită reducerea în mod real a prețului o dată cu reducerea propriilor costuri. Rămânând la aplicațiile tradiționale de tip desktop (care necesită instalare, configurare și asistență de lungă durată pentru clienți), conceptul SaaS nu putea convinge pe termen lung. Tehnologia RIA, însă, permite aplicarea acestui model de afaceri deoarece ea elimină de pe calculatoarele client orice costuri de instalare sau configurare. Totuși, clienții trebuie să cunoască faptul că există costuri inițiale legate de implementarea produsului. Implementarea cuprinde servicii referitoare la configurarea inițială a serverului (pe specificul clientului), preluările de date din alte sisteme, dacă este cazul precum și instruirea utilizatorilor.
RIA nu transformă un ERP care se vinde în varianta SaaS într-un produs low cost, ci ne demonstrează că tehnologia informației a evoluat într-o asemenea măsură încât mai bun poate însemna și mai ieftin în acest moment.” – Cristian Pavel – Director Cercetare – Dezvoltare.
Pentru firmele care nu își pot permite o investiție de valoare mare în infrastructură și în soluții informatice integrate, ASiSplus ERP în varianta SaaS oferă accesul online clienților la următoarele aplicații: Contabilitate, Gestiune, Salarii, Mijloace Fixe și Rapoarte, prin intermediul componentei RIA. În costul lunar care pornește de la 40 EUR/lună/utilizator, se mai regăsesc și cheltuielile privind închirierea serverului și a licențelor de Windows și SQL Server. Nu există cheltuieli privind instalarea sau configurarea pe calculatoarele client, iar companiile care apelează la acest gen de abonament nu vor necesita investiții în infrastructura IT sau în personal specializat IT. Pentru accesarea ERP-ului ASiSplus în regim SaaS e nevoie doar de o simplă conexiune la Internet.
De asemenea, se asigură confidențialitatea datelor și securitatea lor prin mecanisme avansate de criptare și accesul la date se va face pe bază de drepturi și nivele de acces diferențiat.
Adresabilitatea acestei soluții ia în considerare în mare parte firmele de mărime mijlocie-mică, ale căror beneficii prin ASiSplus în regim SaaS s-ar traduce în:
• Tehnologie de ultimă oră (prin componenta ASiSria - Rich Internet Application);
• Ușurință în utilizare și acces la informații în timp real ;
• Mobilitate și accesibilitate de oriunde printr-o conexiune la Internet;
• Timp și costuri substanțial reduse;
• Predictibilitate lunară privind cheltuielile IT;
• Configurabilitate totală a aplicațiilor ASiSplus în regim SaaS după cerințele clienților (chiar și la nivel de câmpuri) .
• Administrarea și securitatea bazei de date e asigurată prin serviciul de găzduire;
În baza unui abonament lunar care începe de la 20 EUR/lună/utilizator, Alfa Software pune suplimentar la dispoziția clienților și aplicația ASiSria.POS pentru vânzarea în interfață directă cu clientul.

ARTICOL PRELUAT DE PE www.comunicatedepresa.ro