Furnizorul de solutii informatice Brinel se numara printre primele companii din Romania pregatite sa ofere clientilor servicii bazate pe BPOS (Business Productivity Online Standard Suite), solutiile de tip "cloud computing" de la Microsoft. Prin intermediul sesiunilor de instruire si al cursurilor specializate la care specialistii Brinel au participat, compania detine in acest moment certificarea si know-how-ul necesare pentru a furniza aceste servicii in conditii optime, menite sa reduca semnificativ costurile IT ale organizatiilor, cu pana la 50%.

Din punctul de vedere al costurilor clientului, principalele avantaje ale solutiilor de tip "cloud computing" sunt disparitia costului licentelor individuale de acces, economiile datorate lipsei necesitatii unei infrastructuri proprii, precum si accesul la o solutie de tip "back-up disaster recovery", sustinuta de Microsoft. Brinel ofera clientilor un pachet de servicii de consultanta si implementare pentru BPOS menite sa raspunda si celor mai complexe nevoi de business: proiectare, imbinare cu infrastructura existenta si configurare, migrare, transferul datelor si al profilurilor, proiectarea fluxurilor, precum si personalizarea solutiilor sau serviciile de securitate si de externalizare.

"Traim intr-o era a vitezei, in care accesul rapid la informatii, oricand si de oriunde, poate conta enorm in succesul unei afaceri. Combinand aplicatii desktop puternice cu flexibilitatea serviciilor prin Internet, complet gazduite, companiile nu numai ca-si pot reduce costurile IT, ci pot avea si un avantaj competitiv pe piata, prin imbunatatirea operatiunilor interne, inclusiv a procesului de comunicare. In ceea ce priveste acest parteneriat dintre Brinel si Microsoft Romania, am urmarit ca, prin serviciile pe care le oferim si echipa de specialisti pe care o punem la dispozitie, clientii nostri sa aiba un cadru optim de a exploata la maxim avantajele solutiilor BPOS", a declarat Cristina Mudura, Sales & Marketing Manager BRINEL.

Disponibile pe piata romaneasca incepand cu luna aprilie, noile solutii au fost deja prezentate clientilor Brinel in avanpremiera, in cadrul unui eveniment dedicat beneficiilor si caracteristicilor pachetului de servicii. Primele companii care vor evalua inca de la inceputul lunii aprilie solutiile BPOS "cloud computing" vor testa atat disponibilitatea serviciilor, cat si plusul de valoare adus de platforma online afacerii lor.

Prin migrarea la Business Productivity Online Suite, organizatiile pot realiza economii de pana la 50%, conform unor studii realizate pentru Microsoft de companii de cercetare specializate, precum IDC sau Forrester Research. Solutiile "software-plus-servicii" gazduite pe Internet au ca principal obiectiv reducerea cheltuielilor operationale pastrand, in acelasi timp, o experienta superioara de utilizare, in conditii de maxima securitate si confidentialitate a datelor.

Business Productivity Online Standard Suite, parte integranta a abordarii "Cloud Computing", implica tehnologii de ultima ora, care incep sa castige din ce in ce mai mult teren in Romania. Pe langa reducerea de costuri, alte avantaje ale acestor solutii se refera la castigarea de flexibilitate in infrastructura, agilitate pentru a reactiona la schimbarile din piata, mobilitate si securitate ridicate, precum si administrare IT simplificata.
 

ARTICOL PRELUAT DE PE www.webpr.ro